Mag ik me even voorstellen.!

Graag stel ik me voor als uw nieuwe wijkagent, Den Hout, Dorst en Oosteind.

Mijn naam is Erik van der Velden, 49 jaar en sinds enkele maanden werkzaam in het politieteam Oosterhout.

Ik ben mijn loopbaan bij de politie begonnen in Waalwijk en voerde hier ik alle voorkomende politietaken uit van de straatagent tot rechercheur.

Vervolgens heb ik gewerkt bij het milieuteam district Oosterhout en ondersteunde alle politieteams op het gebied van milieu en voerde zelfstandig onderzoeken uit. Mijn neventaak was het ondersteunen van de Vereniging Natuurmonumenten bij het opzetten het project “Handhaving en Toezicht” in het Nationaal park “de Loonse en Drunense Duinen”

Dit team werd drie jaar geleden omgevormd tot een recherchegroep. Het regionaal milieuteam, met als inzet de zware milieucriminaliteit aan te pakken. Gaandeweg ging ik het straatwerk missen. De contacten met mensen, (jonge) collega’s en mijn netwerk. Vandaar dat ik de overstap heb gemaakt en solliciteerde op de functie wijkagent team Oosterhout.

Mijn wijk(en): Den Hout  Dorst  Oosteinde en het buitengebied Oosterhout

Er heeft een herverdeling plaats gevonden van de wijkagenten. Dit om de wijken van de wijkagenten aan te laten sluiten bij de indeling die de gemeente Oosterhout hanteert. Ik heb nu slechts te maken met een gemeentelijk buurtcoördinator, Bibi Schuurs. Zij is ook uw aanspreekpunt vanuit de gemeente Oosterhout. Ik ben heel blij met deze wijk(en).

Wat doet uw wijkagent

U gaat mij regelmatig tegenkomen in uw dorp. Samen met mijn collega’s, wijkbewoners en andere partners werk ik aan het veilig en leefbaar maken en houden van uw dorp. Ik ben uw contactpersoon naar de politie, die mede dankzij uw informatie, problemen aanpakt en waar mogelijk voorkomt. Ik wil graag weten wat er leeft en wat er speelt. Ik zal zoveel mogelijk mijn voelhorens uitsteken.

Wat kunt u verder van mij verwachten:

  • Het leveren van een bijdrage aan het leefbaar maken van uw wijk of buurt.
  • Het waarschuwen én bekeuren van mensen die zich niet aan de regels willen houden.
  • Het organiseren van verkeerscontroles op plaatsen waar veel ongelukken gebeuren of waar verkeersdeelnemers overlast veroorzaken.
  • Het bestrijden van criminaliteit in nauwe samenwerking met mijn recherche collega’s.
  • Toezicht houden op het milieu en het handhaven van de openbare orde tijdens het uitgaansleven en evenementen.
  • Adviseren over inbraakbeveiliging en het voorkomen van andere strafbare feiten.
  • Contact onderhouden met de instanties en belangenverenigingen in Oosterhout, zodat ik u als dat nodig is in contact kan brengen met hen. Denk daarbij aan scholen, verenigingen, buurtwerkers, horeca, woningstichting, maatschappelijk werk, openbaar ministerie, gemeente, zorg- en hulpverlenende instanties, etc.

 

Contact

Tevens ben ik via het teamsecretariaat per mail bereikbaar team-oosterhout@mw-brabant.politie.nl

Ik ben bereikbaar op het telefoonnummer 0900-8844. Indien ik niet in dienst ben kunt u vragen uw terugbelverzoek achterlaten.

Wie is wie?
Flyer Handhaving en wijkagenten