Wijkagent / Rent a Cop2018-11-27T11:06:02+00:00

Eind 2018 / begin 2019: “Rent a Cop” actie in Dorst.

Rent a Cop is een initiatief dat al vaker bij de politie gebruikt is om in contact te komen met de burgers en wijkproblematiek in kaart te brengen. Dit kost natuurlijk politiecapaciteit, maar wordt ondersteund door het hele politieteam Dongemond. Uiteraard kunnen deze acties niet in heel het politieteamgebied gelijktijdig uitgevoerd worden. De wijkagent wil de bewoners van Dorst nu de kans geven zelf te bepalen wat men graag gecontroleerd wil zien of welk probleem moet worden aangepakt.

Alle inwoners van Dorst kunnen hun voorstel / idee mailen naar de buurtpreventie Dorst. Samen met wijkagent Erik van der Velden worden de (handhavings) verzoeken bekeken op haalbaarheid en effect. De uitgeselecteerde voorstellen worden hierna uitgevoerd.

Dit doet de wijkagent niet alleen maar hiervoor zet hij ook zijn collega’s en handhavingspartners in. Op die manier kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is.

Heeft u een handhavingsverzoek of probleem wat in uw ogen moet worden aangepakt, mail dit dan naar de buurtpreventie en wellicht wordt uw idee binnenkort aangepakt. Het mailadres hiervoor is info@buurtpreventie-dorst.nl