Heeft het wel zin om aangifte te doen?
Ja, het heeft altijd zin om aangifte te doen. Hoe meer meldingen en aangiftes er binnenkomen, hoe duidelijker het wordt welke problemen er spelen. De politie kan zo beter criminele activiteiten voorkomen en de pakkans van daders wordt groter. Meerdere omschrijvingen van een dader, maakt het voor de politie makkelijker om de dader te herkennen en aan te houden.

Aangifte doen?
De politie heeft het liefst dat u niet anoniem melding maakt of aangifte doet. In sommige gevallen kan het zijn dat de politie u op een later tijdstip extra vragen wil stellen. Soms is juist het bekend zijn van gegevens een reden om geen aangifte te doen. De overheid heeft hier begrip voor.

Internetaangifte
Wilt u aangifte doen bij de politie van een misdrijf, inbraak, vernieling of een diefstal dan kunt u ook via het internet aangifte doen. Lees op de pagina ‘Internetaangifte’alles over de verschillende mogelijkheden, welke documentatie u bij de hand moet hebben en hoe de procedure verloopt.

Anoniem misdaad melden
Bent u er zeker van dat u uw gegevens niet wilt laten registreren, dan kunt u anoniem een misdaad melden of anoniem informatie geven over criminaliteit. Hiervoor kunt u terecht bij de tiplijn Meld M  telefoon: 0800- 7000 ( gratis, 7 dagen per week van 10.00-22.00 uur).